Herfststorm raast over de regio

REGIO – De eerste herfststorm van dit jaar is inmiddels voorbij. Bij IJmuiden en Vlieland werd kort windkracht 10 gemeten, met windstoten tot wel 126 kilometer per uur. In onze regio werden enkele windstoten gemeten van +/- 70 kilometer per uur. Ondanks dat de bomen nog in het blad staan, viel het in onze regio met de hoeveelheid meldingen mee. Volgens de brandweer “Gooi en Vechtstreek” zijn er vandaag +/- 25 meldingen binnengekomen van stormschades in de regio. Dit waren voornamelijk omgewaaide bomen en loshangende takken. Vanavond, vannacht en morgen trekken er enkele (onweers)buien over het land. Vooral morgenmiddag kunnen deze best pittig uitpakken met windstoten en lokaal veel regen. Met een middagtemperatuur van 15 graden is het best fris.

Stormschade aan de Havenstraat in Hilversum
Stormschade aan het Jan Kortplein in Hilversum
Stormschade bij Station Hollandsche Rading
Stormschade aan de Hooghuizenweg in Huizen
Stormschade aan de Snelliuslaan in Hilversum

Stormschade aan de Withlaan in Baarn
Stormschade aan de Horndijk in Loosdrecht
Stormschade aan de Leeuwenlaan in ‘s-GravelandStormschade aan de Mendes da Costalaan in Laren
  Stormschade aan de Berkel in Huizen