Een kijkje achter de schermen bij Opsporing Verzocht

HILVERSUM – Altijd al willen weten hoe Opsporing Verzocht wordt gemaakt? Dan heeft u op zaterdag 9 en zondag 10 september de kans. Op die dagen vinden namelijk in Hilversum de Open Studio Dagen plaats.

Moorden, overvallen, oplichting… wekelijks komen ze dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht voorbij. En elke week schakelen velen in om mee te helpen die misdaden op te lossen. Tijdens de open studiodagen verdwijnt het beeldscherm tussen u en het programma, en krijgt u een kijkje in de keuken. Diverse politiewoordvoerders en presentatrice Anniko van Santen zijn bij onze stand aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Virtual reality en boevenfoto
De politie is niet alleen met woordvoerders present, maar ook met rechercheurs van de Forensische Opsporing. Zij laten het publiek via virtual reality-brillen rondkijken op een plaats delict. Ook staat er een politieauto klaar.  Kinderen kunnen op zondag een “boevenfoto” van zich laten maken.

Adres
Opsporing Verzocht en de politie zijn beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur te vinden bij het gebouw van AVRO/TROS aan de Witte Kruislaan 55 in Hilversum.