Aanrijding tussen trein en vrachtwagen

HILVERSUM – Aan de Oosterengweg zijn vanmorgen een trein en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval welk rond kwart voor zeven plaatsvond raakte niemand gewond er was enkel materiële schade. De chauffeur verklaarde dat hij de bocht naar de Mussenstraat niet kon maken door een busje wat op de stoep geparkeerd stond. Toen de chauffeur met zijn vrachtwagen aan het steken was om de bocht te kunnen maken gingen de spoorbomen dicht en ramde een trein de kooiaap (meeneemheftruck) van de trailer. Door het ongeval was de overgang uren gestremd ook het treinverkeer tussen Hilversum en Baarn lag lange tijd stil. ProRail doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) was ter plaatse. Inmiddels is de overgang weer open voor het verkeer.

Vorig artikelGered uit brandende auto
Volgend artikelOmgevallen boom blokkeert weg