Politie schiet verwarde man neer in Loosdrecht

LOOSDRECHT – De politie heeft vannacht in Nieuw-Loosdrecht een verwarde man neergeschoten. Het incident vond rond kwart voor een plaats aan de Van Dorenwerdestraat. De politie kwam af op een melding van een verwarde man welke voor zijn woning volledig door het lint ging. Omdat de man een gevaar voor zichzelf en omgeving vormde is de man neergeschoten. Volgens omwonende werd er meerdere malen geschoten. De verwarde man raakte hierbij ernstig gewond. De man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Inmiddels is de man buiten levensgevaar laat de politie weten. De Rijksrecherche startte direct na het incident een onderzoek. De straat is tot diep in de nacht afgezet geweest.

Rijksrecherche
Elk geval waarbij politiemensen hun vuurwapen gebruiken en waarvan ernstig letsel of de dood het gevolg is, wordt onderzocht door de Rijksrecherche. Als de Rijksrecherche het feitenonderzoek heeft afgerond wordt het aan het OM gezonden. Dan beslist de hoofdofficier van justitie op basis van dat feitenonderzoek over de rechtmatigheid van het vuurwapengebruik.