Plofkrakers Duitsland na achtervolging gepakt in Huizen

HUIZEN – Een achtervolging na een plofkraak in Duitsland eindigde maandagochtend op de Blaricummerstraat in Huizen. De politie wist de twee inzittenden aan te houden. De inzittenden worden verdacht van een plofkraak op een bank in het Duitse Emsdetten. De verdachten bliezen rond half drie een geldautomaat op maar hebben geen buit kunnen maken. De Geldautomaat raakte zwaar beschadigd en vloog na de explosie direct in brand. De Duitse Brandweer heeft de brand geblust. De Duitse politie sloeg groot alarm nadat een getuige een donker kleurige Audi weg had zien vluchten. De Audi werd door de Nederlandse politie opgemerkt op de A1 richting Amersfoort en vervolgens richting Amsterdam. Op de A1 namen de verdachten de afrit Huizen/Blaricum en raceten via de Crailoseweg Huizen in. Op de Blaricummerstraat kreeg de Audi een lekke band. Daarna lukte het de politie de wagen te rammen en zo tot stoppen te dwingen. De verdachten werden op de Blaricummerstraat met getrokken vuurwapens ingerekend door de politie. Het gaat om een 27-jarige Utrechter en een 25-jarige man uit Zaandam. De auto is in beslag genomen. Een nader onderzoek is ingesteld.