Flat ontruimd wegens gaslek

HILVERSUM – Een gaslek aan de Jacob van Campenlaan heeft er donderdag voor gezorgd dat een flatblok ontruimd moest worden. De brandweer schaalde rond tien voor drie op naar een GRIP 1 situatie. Bewoners moesten uit de flat en de straat werd groots afgezet. Het lek was al snel gedicht echter stond de flat vol met gas. De brandweer heeft de flat met een overdruk ventilator geventileerd. Rond kwart over vier was alles weer veilig en konden de bewoners weer naar hun woningen. Ook twee vermoedelijk toekomstige agenten waren druk in de weer. Vanaf het incident zag men op de kruising Jacob van Campenlaan met de Johannes Geradtsweg flinke rookontwikkeling. Het tweemans voertuig van de brandweer is polshoogte gaan nemen er bleek een heg in brand te staan. De bewoner had de brand reeds zelf geblust met een tuinslang. De brandweer heeft met een warmtebeeldcamera een nacontrole gedaan. Oorzaak was de BBQ die te dicht tegen de heg aan stond.