Brand verwoest buitenkeuken Kasteel Sypesteyn

LOOSDRECHT – Donderdagavond heeft er korte tijd brand gewoed bij Kasteel Sypesteyn. De brandweer kreeg rond half elf de melding van brand bij het kasteel aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Bij aankomst kwamen er vlammen achter de kasteelmuur vandaan. De brandweer moest over de kasteelmuur klimmen om bij de brand te komen. Eenmaal in de binnentuin bleek een buitenkeuken van restaurant Spoon in brand te staan. De brandweer had het vuur al snel onder controle. Het kasteel heeft door de brand geen schade opgelopen. De buitenkeuken kan als verloren worden beschouwd. Na vertrek van brandweer en politie werden er door medewerkers van het kasteel vuurwerkresten aangetroffen. Vermoedelijk is het levensgevaarlijke Cobra6 vuurwerk waar de politie afgelopen jaarwisseling nog voor waarschuwde over de kasteelmuur gegooid. Waarschijnlijk is dit vuurwerk de oorzaak van de brand. Na een belletje met de politie wilde deze vreemd genoeg niet langskomen om dit te onderzoeken.

UPDATE : De politie is inmiddels toch langs geweest en heeft aangifte opgenomen. Ook heeft er een buurtonderzoek plaatsgevonden. De politie is nog op zoek naar getuige. Getuigen kunnen zich melden bij de politie Hilversum en/of het wijkteam van de politie Wijdemeren gevestigd in het gemeentehuis van Wijdemeren. Of bellen met het algemene nummer 0900-8844

Een gescheurde brandweerslang zorgde voor een waterballet