Twee boerderijen verwoest door brand

NAARDEN – Hulpdiensten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag massaal uitgerukt voor twee zeer grote branden. Rond drie uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Naardermeer. Toen de eerste voertuigen ter plaatse kwamen bleken twee rietgedekte boerderijen, waarvan er een een twee onder een kapwoning was, volledig in brand te staan. De brand werd hierop opgeschaald naar zeer grote brand. Meerdere korpsen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. De bewoners van één van de twee boerderijen moesten door de brandweer gered worden. Ze konden ternauwernood worden gered en bleven wonderwel ongedeerd. De brandweer heeft beide boerderijen gecontroleerd laten uitbranden. De boerderijen stonden zo’n 290 meter bij elkaar vandaan en zijn totaal verwoest. Een politieagent is overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij teveel rook had ingeademd. De vermoedelijke oorzaak van de branden is blikseminslag.