Klopjacht langs A1 bij Naarden

NAARDEN – De politie heeft zondagavond gezocht naar drie mannen die verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een beroving. Een 25-jarige man uit Amersfoort had zondagavond rond zeven uur een verkoop afspraak op de Astronaut op industrieterrein Calveen. Op de afgesproken tijd arriveerde de potentiele koper in het gezelschap van drie mannen. De Amersfoorter werd bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen en beroofd. Hierbij raakte de Amersfoorter licht gewond. De mannen zijn vervolgens in de auto gestapt en er vandoor gegaan. Een agent zag de bewuste auto niet lang daarna rijden bij verzorgingsplaats Bastion aan de A1 bij Naarden. Hier stapte drie personen uit en renden een weiland in. De bestuurder reed weg met de auto. De politie heeft met meerdere agenten in de omgeving gezocht met hulp van de politiehelikopter en honden. Een politieagente raakte bij de zoekactie gewond aan haar arm en hand en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de agente gewond is geraakt, is niet duidelijk. Rond kwart voor elf werd de actie gestaakt van de verdachten ontbreekt nog ieder spoor.