Politie geeft beelden vrij van dader gewelddadige woningoverval in Laren

LAREN – De politie Gooi en Vechtstreek heeft vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden vrijgegeven van een van de mannen die in de nacht van 15 op 16 april op gewelddadige manier een gezin aan de Sint Janslaan heeft overvallen. De vrouw des huizes liep hierbij ernstig letsel op. De daders namen bankpassen en een horloge mee.  Met behulp van de bewakingsbeelden hoopt de politie een tweede dader te kunnen opsporen. De eerste vermoedelijke dader is al ingerekend; het gaat om een 18-jarige inwoner van Huizen. Het is goed mogelijk dat zijn handlanger ook ongeveer die leeftijd heeft en uit Huizen of omgeving komt.

Bosjes
Het is rond 01.00 uur die nacht wanneer de 19-jarige zoon van het gezin thuiskomt na een avondje stappen. Op het moment dat hij de voordeur wil openmaken, duiken twee mannen op uit de bosjes. Ze grijpen de jongen vast en dreigen hem neer te schieten als hij niet precies doet wat zij zeggen.

Mishandeling
Dan begint de hond van het gezin te blaffen. Door het kabaal worden de ouders van de jongen wakker. Wanneer de moeder vervolgens de trap af komt, mishandelen de overvallers haar ernstig.

Horloge
De daders bleven bijna een uur binnen. In die tijd hebben ze de bewoners gedwongen om onder meer hun bankpassen en pincodes af te geven. Van de vader van het gezin hebben ze een horloge gestolen. Deze Omega Speedmaster, in chroom/zilver met zwartlederen band, heeft de datumaanduiding midden-onder op de wijzerplaat, wat ongebruikelijk is bij dit type.

Bewakingsbeelden

Met de gestolen bankpassen hebben de daders om 03.50 uur die nacht geprobeerd te pinnen bij een geldautomaat in Huizen, in het winkelcentrum in de wijk Bovenmaat. Daar zijn ze gefilmd door een bewakingscamera.
TIPS
Midden-Nederland:0800-6070(gratis)
Meld Misdaad Anoniem 0800-7000(gratis)
Team Nationale Inlichtingen 079-3458999(gratis)

Vorig artikelAanhouding na wilde achtervolging door Hilversum
Volgend artikelGewond na aanrijding op Crailoseweg