Mercedes gaat nieuwe politieauto’s leveren

Mercedes-Benz heeft de aanbesteding van de landelijke politie gewonnen en gaat de komende jaren een kleine 3.000 politieauto’s leveren. Dat meldt Automotive Management. De politie heeft de afgelopen periode verschillende modellen getest en verkoos Mercedes-Benz uiteindelijk als winnaar van de ‘eerste twee kavels’. Er kan in principe nog bezwaar gemaakt worden, maar zoals het ernaar uitziet gaat Mercedes-Benz de komende jaren 2.300 B-klasse’s en 600 Vito busjes leveren. De modellen worden bij VDL Bus in Venlo omgebouwd tot opvallende politieauto’s met bijbehorende strepen en zwaailampen.

Mercedes levert 2.300 Mercedessen B-klasse

Importeur Pon welke de huidige politievoertuigen leverde deed ditmaal niet mee met de tender vanwege het omkoopschandaal en het dieselschandaal van Volkswagen.

De huidige Volkswagen politievoertuigen zullen verdwijnen uit het straatbeeld

Mercedes-Benz is al bekend bij de politie. De politie Gooi en Vechtstreek reed in de jaren 90 en begin van deze eeuw al in Mercedessen. De aanbesteding werd toen nog niet centraal gedaan. De politie reed voornamelijk met de C-Klasse. De Technische Recherche had de beschikking over Mercedes Vito busjes. Er is ook nog een A-Klasse geweest deze is door een vergeten handrem de vecht in gerold en was total loss.

De laatste Mercedes C-Klasse van Gooi en Vechtstreek 2004
Het ging ook wel eens mis met de Mercedessen