Grote brand bij kassencomplex

HILVERSUM – Bij een kassencomplex aan de Willibrorduslaan in Hilversum is vanmiddag rond 17.30 uur brand uitgebroken. De brand zorgde voor veel rook waardoor er meerdere mensen naar de meldkamer belden om de brand te melden. Meerdere korpsen rukten daarop uit. Aanvankelijk kon de brandweer de brand door de locatie maar moeilijk bereiken. De brand was gemeld op de `s Gravelandsevaartweg in Loosdrecht. Uiteindelijk bleek het brandadres bij de kassen van de voormalige Tomin kwekerij aan de Willibrorduslaan in wijk Kerkelanden. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was hadden ze de brand al snel onder controle. De brand zou zijn ontstaan in een schuur bij het kassencomplex. Omdat er asbestplaten op het dak lagen werd de asbestprocedure gestart. En werden omwonenden geadviseerd om binnen te blijven. Hiervoor werd een politieauto met omroepsysteem ingezet en burgernet. Uiteindelijk bleek dat het asbest niet verder dan de incident locatie verspreidt is. Om 10 over 7 werd het sein “brandmeester” gegeven.
Foto’s Bastiaan Miché en Remco Jakma