Dronken Poolse chauffeur richt ravage aan op A1

NAARDEN- Een vrachtwagen uit Polen heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond tien over een op de A1 een pijlwagen geramd. Het ongeluk gebeurde op de snelweg in de richting van Amsterdam. Vanwege wegwerkzaamheden waren meerdere rijstroken afgesloten dit werd duidelijk aangegeven. In de afzetting waren gewoon mensen aan het werk. De pijlwagen werd na de klap 100 meter mee gesleurd. De vrachtwagen reed hierna nog zo’n 600 meter door. De Poolse chauffeur van de vrachtwagen bleek zo dronken als een tor. De pool is voor controle en een bloedproef per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In zijn bloed werd 7 keer het toegestane alcoholpromillage aangetroffen. De pool verklaarde zelf echter niets fout te hebben gedaan. Ook verklaarde hij aan de politie de matrixborden met 50 km/h alsmede de rode kruizen niet gezien te hebben. Ook had de chauffeur volgens eigen zeggen niets gedronken, alleen gaf de apparatuur van de politie wat anders aan. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond bij het ongeval.