Bergnet grootste bergingsbedrijf van Nederland

BLARICUM – Bergnet we kennen ze wel van de grote gele takelwagens die na een ongeval het wrak komen bergen. Stichting Incident Management Nederland, het samenwerkingsverband van alarmcentrales op het gebied van autoberging, maakte deze week bekend dat Bergnet sinds december vorig jaar weer de grootste IM-berger van Nederland is.

Beste gemiddelde aanrijdtijd sinds 2012
Bergnet wist de gemiddelde aanrijdtijd voor ruim 2.000 meldingen met bijna twee minuten te verkorten. “Door tijdens de ochtend- en avondspits stand-by te staan op strategische punten rondom Amsterdam, kunnen we extra snel ter plaatse zijn”, aldus Sander Vlaar, directeur van Bergnet.

De landelijke gemiddelde aanrijdtijd over 18.229 bergingsopdrachten was in het eerste kwartaal van dit jaar 13 minuten en 16 seconden. Dat is het beste landelijke gemiddelde sinds het tweede kwartaal van 2012, toen de gemiddelde aanrijdtijd 13:04 minuten was op een aantal van 15.605 opdrachten.

Meer dan alleen ongevallen
Met 60 bergingsvoertuigen en 150 man personeel zijn ze dag en nacht te vinden op het wegennet. Naast het bergen van een wrak na een ongeval doet Bergnet nog veel meer. Zo is niet iedereen lid van de wegenwacht. Ruim 15 duizend keer per jaar helpt Bergnet gestrande automobilisten weer op weg. Wanneer u bijvoorbeeld een lege accu, een lekke band of verkeerd getankt heeft kunt u ook rechtstreeks een beroep doen op Bergnet (zonder lidmaatschap). Bergnet is niet alleen in de Gooi en Vechtstreek actief maar ook in delen van de provincie Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Gelderland.

Bergnet de autohulpdienst die mensen helpt.