Beelden uit politiehelikopter van aanhouding inbrekers in Huizen

HUIZEN – In de vroege ochtend van dinsdag 25 april kon de politie twee woninginbrekers op heterdaad aanhouden nadat zij hadden ingebroken op de Bies in Huizen.

Soms is er geen heli beschikbaar, maar bij deze inbraak kon de Luchtvaartpolitie​ assisteren. Veel mensen zien de politieheli ’s nachts als overlast, daarom zijn er richtlijnen over het inzetten van de heli. Daarbij wordt altijd het belang van het politiewerk afgewogen tegen het belang van (nacht)rust in de buurt. De heli gaat niet zomaar de lucht in om een rondje te vliegen. Voor gevluchte inbrekers wel.

De politie gooi en vechtstreek deelt de videobeelden van de politieheli om te laten zien dat zij een sleutelrol speelde bij deze aanhoudingen. Zonder de heli hadden deze inbrekers nog vrij rondgelopen en de volgende nacht misschien wel bij u op bezoek gekomen. Dankzij de politieheli is dat u bespaard gebleven.