Vrachtwagen vast in Beatrixtunnel

HILVERSUM – Maandagmorgen kwam er een vrachtwagen klem te zitten in de Hilversumse Beatrixtunnel. De chauffeur wilde richting centrum rijden wat hij al vaker had gedaan. Echter stond het portaalarmsysteem vermoedelijk een klein stukje omhoog. Met een enorme klap en een stofwolk kwam de vrachtwagen muurvast te staan in de tunnel.

Een fietsster welke op het moment in de tunnel fietste had last van ademhalingsproblemen. De fietsster is ter plaatse door een ambulance geholpen. Vanwege de enorme stofwolk dacht men dat het voertuig in brand stond en werd ook de brandweer in eerste instantie opgeroepen. Van brand was echter geen sprake en de brandweer kon al snel weer inrukken.

Bergnet kwam met een takelauto ter plaatse om de vrachtwagen los te krijgen. Door de banden leeg te laten lopen kwam de vrachtwagen vrij. Met een lier werd de vrachtwagen die niet meer zelfstandig kon rijden uit de tunnel gesleept. De tunnel is door de gemeente gereinigd en ook werden nog enkele los zittende stukken stucwerk verwijderd.

Vorig artikelBeelden uit politiehelikopter van aanhouding inbrekers in Huizen
Volgend artikelGolf GTI gestolen uit de Hilversumse Meent