Wietkelder ontdekt in Hilversum

HILVERSUM – In de kelder van een schuur achter een huis aan de Kometenstraat heeft de politie dinsdag een wietkwekerij ontdekt. De kwekerij zat verstopt onder een luik in de vloer.  In de kelder waren twee kweekruimtes daar stonden in totaal zo’n 550 planten. In een van de ruimtes groeide de planten al boven de lampen uit. Het is een wonder dat er niks in brand is gevlogen. Ook waren de planten al aan het rotten. Een week geleden werd er onterecht een inval gedaan bij de buren hier werd niks aangetroffen. Vermoedelijk hebben de kwekers dit opgemerkt en zijn deze niet meer in de kwekerij geweest. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt en is afgesloten. Een speciale ruimdienst zal de kwekerij vandaag ontmantelen en vernietigen. Er werd vooralsnog niemand aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Gevaar!
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is of heeft u overlast van een hennepkwekerij? Bel dan de politie, 0900-8844  of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.