Politie sluit nachtclub Black Box in Hilversum

HILVERSUM – Nachtclub Black Box aan de Neuweg is afgelopen weekend met behulp van de politie gesloten. De vergunning van de club werd in februari niet meer verlengt. De club moest daarom vrijdag sluiten. De politie controleerde afgelopen weekend of de nachtclub daadwerkelijk gesloten was. De club bleek echter gewoon open te zijn. Er is een spoedeisende bestuursdwang toegepast. Dit houdt in dat de zaak per direct is gesloten. Enkele gasten die aanwezig waren moesten de club dan ook direct verlaten. Ook werden de sloten van de club vervangen.

Reden van sluiting
De voorschriften van de Drank- en Horecavergunning werden niet nageleefd op een aantal essentiële punten. Zo is de exploitant meerdere keren gewaarschuwd dat er een leidinggevende tijdens de openingstijden van de club aanwezig moet zijn. Ook is in februari van dit jaar geconstateerd dat de portier niet duidelijk zichtbaar geüniformeerd met een beveiligingsemblemen aan de deur stond.

In Hilversum wordt gewerkt aan een veilige en transparante horeca. Het intrekken van de vergunning en de sluiting van Black Box past binnen dit beleid.