Loosdrechtse brandweer neemt afscheid van trouwe vrijwilligers

LOOSDRECHT – Het zou fijn zijn als het een grap is als er 3 mensen afscheid nemen op 1 april. Helaas was dit niet het geval, Miriam Schaarsberg (16 jaar brandweerdienst) Robert van den Dolder (25 jaar brandweerdienst) en Arie de Kloet (30 jaar brandweerdienst) namen afscheid van de Loosdrechtse Brandweer. Met loeiende sirenes werden de vrijwilligers thuis opgehaald en door het dorp gereden of in Robert zijn geval mocht hij nog een keer zelf rijden. Aangekomen op de nieuwe kazerne werden ze met een erehaag ontvangen door het gehele korps en werd de avond afgesloten met een afscheidsfeest.

Koninklijk onderscheiding
Arie werd tijdens het afscheidsfeest nog eens extra verrast toen burgemeester Martijn Smit hem benoemde tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Arie is dertig jaar actief geweest voor de brandweer. Hij stopt nu bij de ’repressieve dienst’ (uitrukken), maar als vrijwilliger blijft hij wel actief in het kader van opleidingen. Jarenlang fungeerde Arie als brandmeester en instructeur. Ook was hij lid van het bedrijfsopvangteam en voorzag hij ook in nazorg voor getraumatiseerde brandweercollega’s. Naast de de brandweer zette Arie zich ook in als vrijwilliger voor IJsclub Loosdrecht, de Historische Kring Loosdrecht en als beheerder van de begraafplaats van de Nederlands Hervormde kerk in Loosdrecht.