Brandweer blust natuurbrand in Hilversum

HILVERSUM – Aan de bosrand van de Hoorneboegse Heide ter hoogte van de Utrechtseweg heeft zondagmiddag een natuurbrand gewoed. De brandweer van Maartensdijk was op de melding afgestuurd al snel bleek er versterking nodig. De vrijwilligers van de Brandweer Hilversum werden daarom met hun 4×4 tankautospuit opgeroepen. De brand was hierna al snel geblust echter was voor het nablussen meer water nodig. Omdat er geen brandkraan in de buurt was is een watertank van de brandweer Zeist opgeroepen. De politiehelikopter hield vanuit de lucht de boel in de gaten en ontdekte een tweede brand hiervoor werd de brandweer van Laren opgeroepen. Deze tweede brand bleek een vuilverbranding in een achtertuin. De politie heeft de bewoners dringende verzocht hun verbranding te staken. Na anderhalf uur blussen konden de brandweerlieden inpakken en terug naar de kazerne.