Hilversummer opgepakt voor overval

LOENEN AAN DE VECHT – De man die wordt verdacht van een overval op een woonboot in Loenen aan de Vecht is dinsdagavond aangehouden door de politie. De overvaller werd herkend na het publiceren van bewakingsbeelden. Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak. Het gaat om een 24-jarige man uit Hilversum.

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht kreeg de politie ruim tien tips binnen over de man die de vrouw in Loenen aan de Vecht overviel. Dinsdagavond laat kon de politie een 24-jarige man uit Hilversum aanhouden als verdachte.

De man wordt er van verdacht een overval gepleegd te hebben op een 93-jarige vrouw uit Loenen aan de Vecht. In de nacht van 20 op 21 november drong de man haar woonboot langs de Vreelandseweg binnen. Hij bedreigde de bewoonster met een stok, stal haar pinpassen en dwong haar de codes te geven.

Later pinde hij bij automaten in Weesp en Diemen. Op bewakingsbeelden van de pinautomaten was de verdachte te zien.