HILVERSUM – In een bedrijfspand aan de Egelantierstraat is dinsdagmorgen een hennepkwekerij in opbouw aangetroffen. In het pand was een dubbele wand gemaakt, daarachter trof de politie twee kweektenten in opbouw. Er werden geen hennepplanten aangetroffen. De kwekerij zal worden ontmanteld en vernietigd. De kwekerij werd ontdekt na een anonieme tip. De politie is een onderzoek gestart. Sinds 1 maart 2015 is het naast het kweken ook strafbaar om een hennepkwekerij in aanbouw te hebben.

Gevaar!
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is of heeft u overlast van een hennepkwekerij? Bel dan de politie, 0900-8844  of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.