Politie achtervolging eindigt met zware crash

MUIDEN – Een in Amsterdam gestarte achtervolging is vrijdagochtend vroeg geëindigd in een zware crash in Muiden. Aan de Maxisweg verloor de verdachte de macht over het stuur toen hij met zeer hoge snelheid een bocht miste. De auto ramde de zijkant van een stenen elektrahuis waardoor de auto begon te tollen. Door zijn hoge snelheid schoot de auto over een brede sloot heen en belandde vervolgens tussen 2 verderop gelegen sloten. De verdachte wist uit het wrak te komen en vluchtte te voet. Doordat de politie en brandweerduikers niemand konden vinden, werd de hulp van de politiehelikopter ingeroepen om te helpen bij de zoekactie. De heli vond de verdachte in een sloot van een ander weiland. Omdat het onduidelijk was of de verdachte in het bezit van een vuurwapen was hebben de agenten bij de aanhouding hun kogelvrije vesten aangetrokken. De verdachte is onderkoeld en zwaar gewond onder begeleiding van de politie en trauma arts met spoed naar het AMC vervoerd. Na controle van de kentekenplaten bleek de BMW X6 kort daarvoor gestolen te zijn bij een woning in Amsterdam. Bergnet heeft het voertuig afgesleept.