Hilversummer aangehouden met gestolen fietsen

AMERSFOORT – Een 38-jarige Hilversummer is dinsdagavond 24 januari op heterdaad aangehouden toen hij omstreeks 20.00 uur aan de Saturnus op bedrijventerrein Calveen een gestolen fiets wilde verkopen. De politie werd van tevoren gewaarschuwd door de eigenaresse van de fiets dat er een afspraak was gemaakt voor de verkoop. Agenten in burger postten in de omgeving en zagen de man aan komen rijden met de bewuste fiets achter in de auto.

Fietsen in garagebox

In zijn auto troffen de agenten een sleutel van een garagebox waar nog eens 13 zo goed als nieuwe fietsen stonden. Twee stonden als gestolen te boek. Alle fietsen werden in beslag genomen voor nader onderzoek naar de herkomst.

Onder invloed

Hij krijgt ook processen-verbaal voor rijden onder invloed en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De verdachte verklaarde onder invloed te zijn van drugs. Zijn bloed is afgenomen voor onderzoek.