Explosieven Opruimingsdienst op de set van The Voice

HILVERSUM – Dinsdagmiddag heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een oefening gehouden op de set van The Voice of Holland in studio 21 op het mediapark. Omdat de oefening tevens een examen was werd er zo realistisch mogelijk geoefend, wat inhoud dat men onder begeleiding van 2 motoragenten met spoed naar de locatie werd gebracht. Onder 1 van de podiums bleek een verdacht pakket te staan. Bij nader onderzoek met een röntgenfoto bleek in het pakket een telefoon te zitten met diverse draden erbij en dat er een serieuze bomdreiging was, daarop heeft men besloten om de dreiging meteen op de locatie weg te nemen door een klein explosief te gebruiken en het pakket te laten ontploffen. We hadden exclusieve toegang tot deze oefening. Normaal laat men nooit pers toe bij dit soort oefeningen/examens. Omdat met niet wilt dat bepaalde procedures bekend worden, zijn deze daarom ook niet in beeld gebracht. Tevens zijn het defensie personeel en de explosieve verkenners van de politie onherkenbaar gemaakt voor hun privacy en veiligheid. Foto’s : Peter Mol