Daders brandende kerstboom op politieauto in beeld

WEESP – Tijdens afgelopen nieuwjaarwisseling werd een brandende kerstboom op een rijdende politieauto gegooid. Onderzoek leidde naar meerdere daders.

Rond 02.20 uur kwam een melding van een containerbrand op de Mr.C.Kooijmancentrum in Weesp. Agenten gingen op de melding af om de brandweer waar nodig te ondersteunen en een buurtonderzoek in te stellen naar de brand. Tijdens het onderzoek gooiden onbekenden vanaf een brug/viaduct in de wijk Aetsveld in Weesp een half brandende kerstboom op de voorruit van een rijdende politieauto. Gelukkig bleven de agenten in de auto ongedeerd.

Verdachten in beeld

De politie nam dit incident hoog op, het had ook anders kunnen aflopen. Geweld tegen politie ambtenaren wordt niet getolereerd. Er zijn nu meerdere verdachten in beeld gekomen die komende week worden uitgenodigd voor verhoor. Hierna zal blijken wat hun rol was bij het incident. Andere betrokkenen of getuigen worden gevraagd zich zo snel mogelijk te melden bij de politie. Melden kan via 0900-8844 bij wijkagent Landzaat.