Verdachten aangehouden voor straatroof

Weesp – Dinsdagochtend 13 december hield de recherche twee verdachten aan voor een straatroof van 15 oktober jl.

Die zaterdagmiddag 15 oktober hadden drie jongens uit Hengelo rond 13.15 uur afgesproken met een aantal personen om iets te kopen. Toen ze op de afgesproken plek waren, een steeg tegenover het station Weesp, weigerden de slachtoffers de koop door te laten gaan. Dit omdat hetgeen dat ze wilde kopen niet voldeed aan de vooraf gestelde afspraken. De verdachten grepen vervolgens twee van de vrienden vast en werkten die naar de grond, de ander werd bedreigd met een mes. Met het geld van de slachtoffers gingen de verdachten ervandoor in de richting van de Dichtershof.

Aanhouding
Op woensdag 23 november werd er aandacht besteed aan deze zaak in het regionale opsporingsprogramma bureau NH op RTVNH. Mede door binnengekomen informatie naar aanleiding van de uitzending, leidde dit de recherche naar de twee verdachten. De twee jongens van 16 en 17 jaar uit Muiden werden dinsdagochtend 13 december in hun woning aangehouden.