Brand zorgt voor ravage in Larense villa

LAREN – Aan de begin van de nacht, rond 10 over half 1 werd de brandweer van Hilversum gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Vredelaan in Laren. Ter plaatse bleek dat er uitbreiding was in de muren van de woning en werd besloten om op diverse punten in het huis de muren open te breken en te zagen om zo bij de brandhaard te komen. Daarom werd rond 2 uur het sein ‘’Middelbrand’’ gegeven en werd het korps van Laren en de OvD erbij gealarmeerd voor extra mankracht. Omdat er in Hilversum rond kwart over 2 een autobrand was waarbij een flat ontruimt moest worden, heeft Laren ter plaatse de beroepsploeg van Hilversum afgelost zodat men weer een wagen beschikbaar had in Hilversum. Om het vuur goed te bestrijden moest er nog veel sloopwerkzaamheden verricht worden in de woning. Omdat het sloopwerk toch een zware fysieke inspanning is met alle beschermkleding aan en met ademlucht toestel op de rug , werd rond 3 uur het 2de blusvoertuig van Laren erbij gehaald. Rond 4 uur was de brand uit. Ter plaatse werden de brandweermannen en het materiaal allemaal afgespoten, dit komt door regels op arbeidshygiëne die zijn aangescherpt na onderzoek over de gezondheidsrisico’s voor brandweerpersoneel als gevolg van blootstelling aan de gevaarlijke stoffen in rook en roet. Rond half 5 keerde de spuitgasten weer terug naar hun post. Foto’s : Peter Mol