Onderzoek oplichting valse vliegtickets afgerond

HILVERSUM – De recherche heeft het onderzoek naar het bedrijf Zonfly afgerond. Dit bedrijf verkocht via hun website valse vliegtickets naar Turkije. In het onderzoek kwamen twee verdachten naar voren. Begin juli 2015 bleek dat verschillende mensen opgelicht waren toen zij op het vliegveld hoorden dat hun tickets niet geldig waren. Honderden mensen konden niet afreizen naar hun bestemming er raakten gedupeerd.
In totaal werden er ruim 200 aangiftes gedaan. De recherche startte een onderzoek waarin uiteindelijk twee verdachten naar voren kwamen. Dit betreft een 47-jarige man uit Zaandam en een 44-jarige man uit Hilversum. De twee werden eerder in 2016 aangehouden en verhoord. Inmiddels heeft de recherche het onderzoek afgerond. Het Openbaar Ministerie zal het dossier bestuderen en een vervolgingsbeslissing nemen.