Gevangenisstraf voor overval Kruidvat Huizen

HUIZEN – Vorig jaar in september en oktober vonden er twee gewapende overvallen plaats. Een op de Kruidvat in de Oostermeent en een overval op een bloembinderij Mulder aan de Lindenlaan. Voor beide overvallen werd een 16 jarige jongen aangehouden.

Uitspraak
Afgelopen week heeft de rechter uitspraak gedaan. De nu 17-jarige jongen uit Eemnes is door de rechter vrijgesproken voor de gewapende overval op de bloemenzaak door onvoldoende bewijs. Voor de overval op het Kruidvat is de jongen wel veroordeeld. De rechter legde een gevangenisstraf van 7 maanden op. Als de jongen deze gevangenisstraf heeft uitgezeten wacht hem nog 12 maanden jeugdmaatregel. De jeugdmaatregel kan zijn in de vorm van een locatieverbod en elektronisch toezicht.

Schadevergoeding
Naast de gevangenisstraf moet de dader schadevergoedingen betalen aan het Kruidvat en het personeel.