Brandweer hijskraan van Den Haag in actie in Weesp

WEESP – Door de verwoestende brand in de kerk toren van de Sint-Laurentiuskerk in Weesp van eerder deze avond, heeft de brandweer van Gooi en Vechtstreek afgelopen avond/nacht een bijzondere bijstand gehad van de collega’s uit Den Haag post Leidschenveen met de ‘’Grote Kraan’’. Deze grote kraan is de enige brandweer hijskraan in Nederland. De hijskraan werd ter plaatsen gevraagd omdat er nog steeds brandhaarden/smeulende resten waren in de toren,ook moest de veiligheid bekeken worden. Door de hoogte en voor de veiligheid van de brandweermannen werd er besloten om te blussen via de calamiteitenbak die aan de hijskraan hangt. Omwonenden verklaren dat het vuur is begonnen in het grote groene kruis dat boven op de kerk stond. Daar is dinsdag aan gewerkt. Mogelijk is daar later kortsluiting ontstaan. De gemeente Weesp laat weten dat de bewoners van de woningen aan de Herengracht voorlopig worden opgevangen in hotel Hart van Weesp, iets verderop aan de Herengracht.

Zeer grote brand Sint-Laurentiuskerk Weesp10nov2016_8036-kopie Zeer grote brand Sint-Laurentiuskerk Weesp Zeer grote brand Sint-Laurentiuskerk Weesp