Spoedeisende hulp weer open

REGIO – De afdelingen Spoedeisende Hulp van Tergooi in Hilversum en Blaricum zijn weer open. De storing in het radiologiesysteem is verholpen en de veiligheid van de patiëntenzorg is daarmee geborgd. Het systeem is afgelopen nacht zorgvuldig getest en om 3:00 uur vannacht weer in gebruik genomen.

STORING
Maandagmorgen ontstond er een storing in het radiologiesysteem van Tergooi voor het opslaan en versturen van radiologisch beeldmateriaal. De beelden kunnen wel gemaakt en opgeslagen worden, maar niet naar de betreffende medisch specialist of afdeling verstuurd worden. Uit het oogpunt van patiëntveiligheid heeft de raad van bestuur besloten de spoedeisende hulp (SEH) op beide locaties tot dinsdagochtend 8:00 uur te sluiten. Er worden geen patiënten meer naar Tergooi verwezen. Ambulances zullen uitwijken naar andere ziekenhuizen. Er wordt hard gewerkt aan het oplossen van dit probleem. Huisartsen, RAV en omliggende ziekenhuizen zijn hierover geïnformeerd.

Informatie voor patiënten met een afspraak op de polikliniek:
Als u een afspraak heeft op de polikliniek, die vanwege de storing niet door kan gaan, zal Tergooi contact met u opnemen.

https://www.tergooi.nl/index.php?page=5221&nieuwsitem=6996

tergooi-26