Hennepkwekerijen opgerold in Hilversum

HILVERSUM – Tijdens een hennepruimdag heeft de politie aan de Nieuwe Havenweg en de Dorsmanstraat hennepkwekerijen aangetroffen. Eén verdachte werd aangehouden. Op de Nieuwe Havenweg werden in een bedrijfspand drie ruimtes aangetroffen met kwekerij. In twee van de ruimtes waren de hennepplanten al geknipt. In een derde ruimte troffen agenten ruim 600 stekjes aan. In dit gebouw, op andere nummers, was de politie al eerder geweest, toen werden daar twee hennepkwekerijen geruimd. Een ruimploeg heeft de aangetroffen spullen geruimd en vernietigd. Op deze locatie werden geen verdachten aangetroffen.

Tweede locatie
Later in de ochtend gingen politieagenten langs op de Dorsmansraat. Daar werden 48 hennepplanten aangetroffen en een 33-jarige bewoner opgepakt. De geschatte straatwaarde van deze kleine plantage loopt op naar ongeveer 5000 euro.

Ontneming
De recherche vermoedt dat op beide adressen meerdere oogsten zijn geweest. Als dat het geval is, zal de opbrengst van die oogsten teruggevorderd worden en kan er beslag gelegd worden op waardevolle bezittingen.

BAZ_0376 BAZ_0378 BAZ_0379