Vier verdachten aangehouden bij inbraak Rifwachter

HILVERSUM – In de nacht van maandag op dinsdag 10 mei werden vier mannen aangehouden die aan het inbreken waren bij Aquariumspeciaalzaak Rifwachter aan de Haven. Rond tien over twaalf kwam een melding van een inbraak bij de Rifwachter het voormalige zoutbunker in de oude haven. Volgens de alerte melder was een aantal personen aan het inbreken bij de bunker. Agenten gingen erheen en troffen drie inbrekers aan. De mannen, van 18, 21 en 22 jaar uit Almere en Lelystad, werden direct aangehouden. De agenten zetten vervolgens de omgeving af, omdat er mogelijk nog andere verdachten in de buurt waren. Met behulp van een speurhond en de politiehelikopter werd er gezocht naar mogelijke mededaders. De heli vloog daarom enige tijd boven Hilversum. Tijdens het zoeken kwam er een melding binnen van een persoon die zich schuil zou houden achter een container op de Koningsstraat. Na een korte achtervolging te voet kon ook deze verdachte, een 31-jarige man uit Lelystad, worden aangehouden op de 1e Oosterstraat. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Vermoedelijk was er ook nog een 5e verdachten hierover doet de politie geen mededeling. De eigenaar meldde dat er op het oog niks gestolen leek, wel was er veel schade. Bij de inbraak waren een ophaalbrug en een aantal ramen vernield.

Vreemde inbraak 2013
In 2013 vond er ook al een inbraak plaats bij de Rifwachter. Er werden toen geen dure vissen of toebehoren buitgemaakt. De criminelen hebben ‘heel gericht’ alle computers en laptops meegenomen. Deze waren niet heel kostbaar, dus waarschijnlijk was het te doen om de informatie die erop stond._MG_9184_MG_9160_MG_9210