Pinautomaat op Grote Plein in Weesp opgeblazen

WEESP – In de nacht van maandag op dinsdag 31 mei werd een pinautomaat van de ABN-AMRO bank aan Het Grote Plein opgeblazen. Rond 04.25 uur meldde omwonenden een harde knap te horen en dat er verschillende autoalarmen afgingen. Twee jongens, in het donker gekleed, zouden op een scooter zijn weggereden richting de Breedstraat. Bij aankomst van de politie bleek de pinautomaat van de bank opgeblazen. De politie zetten de omgeving af. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam controleren of er mogelijk nog explosieven aanwezig waren. Zowel de brandweer als ambulance stonden paraat voor het geval dat er iets fout zou gaan. Bij de panden aan de overzijde van de pinautomaat sneuvelde tientallen ruiten. De politie is de hele ochtend bezig geweest met een groot sporen onderzoek.Rabobank
Enkele weken geleden nog was er ook een plofkraak in Weesp. Toen was een filiaal van de Rabobank in het winkelcentrum Hogeweij het doelwit.IMG_2964IMG_2808IMG_2917IMG_2879IMG_2885IMG_2798 IMG_2827 IMG_2848 IMG_2868Politie afzetting
Sommige mensen begrepen niet waarom er politie linten hingen en liepen gewoon door. Een enkeling dacht zelf gewoon nog even wat geld uit de muur te kunnen halen. Politie afzettingen zijn er niet voor niks ze zijn om sporen veilig te stellen of omdat er eventueel gevaar dreigt. Enkel hulpdiensten en soms ook beroeps journalisten die in het bezit zijn van een politie perskaart mogen binnen de afzetting aanwezig zijn.
IMG_2730 IMG_2745