Enorme ravage na plofkraak in Weesp

WEESP – Rond drie uur heeft er bij winkelcentrum Hogeweij aan de Amstellandlaan een plofkraak plaats gevonden. De kraak werd gezet bij een geldautomaat van de Rabobank. De ravage is enorm muren zijn ontzet en zelfs het dak is omhoog gekomen. De pui was door de enorme klap aan de andere kant van de weg terecht gekomen. Explosieven verkenners van de politie hebben de situatie eerst veilig moeten stellen. Hiervoor stond ook de brandweer en ambulance klaar. Toen het sein veilig werd gegeven is de politie direct met sporen onderzoek begonnen. De naastgelegen Etos liep eveneens enorme schade op. Het is nog onbekend of er bij de kraak buit is gemaakt. De Amstellandlaan is nog lange tijd afgesloten in verband met het sporenonderzoek.

Eind 2014 werd dezelfde automaat ook al doelwit van een plofkraak. Die mislukte toen.

_MG_9986

_MG_9999

_MG_0007

_MG_0021

_MG_0026

_MG_0049

_MG_0056

_MG_0063

_MG_0089

_MG_0091

_MG_0103