Hoog risico op natuurbranden in Gooi en Vechtstreek

REGIO – Sinds zondag geldt Code ‘Oranje’ in Gooi en Vechtstreek. Er is sprake van een hoog risico op natuurbranden en de brandweer vraagt extra voorzichtig te zijn met vuur. Ook is de brandweer extra alert en waakzaam op bos- en heidebranden. Op diverse punten worden metingen in de natuur verricht.IMG_0457 In geval van een natuurbrand rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit. Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden. De brandweer wijst, zeker in deze droge periode, op de verantwoordelijkheid van gebruikers van recreatie- en natuurgebieden. Hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen en extra waakzaam te zijn.

LET OP
Ga ervan uit dat de verleende ontheffing voor stookverboden niet meer geldig is, zie de voorwaarden van de ontheffing of neem hierover contact op met verlenende instantie.1079590_574103002652157_1218335171_n
In de natuurgebieden mag u geen (kook)vuren maken.
Vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn ook niet toegestaan, en natuurlijk wordt roken in het gebied afgeraden.
Houd op uw verblijfplaats altijd blusmiddelen bij de hand, bijvoorbeeld een blusdeken, tuinslang, brandblusser of desnoods een emmer water.
Veroorzaak niet per ongeluk een natuurbrand: gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Denk ook aan kolen van de bbq opgehoopt tuinafval (broei) en parkeer uw auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras.

Meer informatie over Code Oranje en natuurbrand staat Natuurbrandrisico.nl

Vorig artikelVliegtuig neergestort in weiland bij Loosdrecht
Volgend artikelVier verdachten aangehouden bij inbraak Rifwachter