Video: doodrijder Fleur mogelijk eerder dronken achter stuur

LOOSDRECHT – Op internet circuleert een filmpje waarin vermoedelijk de verdachte van het fatale ongeluk in Loosdrecht onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zit. De man, een 53-jarige Loosdrechter, klapte 16 maart op de 19-jarige Fleur uit Hilversum terwijl hij rond de 150 km/h en dronken een Porsche bestuurde. De politie onderzoekt momenteel of de verdachte aan het racen was tegen zijn zoon. Enkele omwonende melden eerder al dat er de bewuste avond 2 auto’s enorm hard over de Tjalk richting de Nieuw-Loosdrechtsedijk raceten. De race begon vermoedelijk vanaf de parkeerplaats bij café Moeke in Hollandse Rading meld de Telegraaf. Fleur overleed 1 april aan de gevolgen van het ongeval.

Filmpje
In het filmpje wat zijn zoon in 2009 uploaden op zijn YouTube kanaal is te zien dat hij rond scheurt over een bouwterrein langs de A2 bij Vinkeveen. Frappant is dat het filmpje is vernoemd naar een Japanse alcoholische drank. Aan het eind van het filmpje stuurt de bestuurder de 4×4 bolide van de weg en komt muurvast te zitten.

Faceboekgroep
Een link naar de video dook op in een Loosdrechtse Facebookgroep meld RTV-NH. Een Facebookgebruiker beweert daar dat de verdachte wel vaker met alcohol op achter het stuur stapte en verwijst naar de beelden. Bronnen in het dorp bevestigen dat de man in de video de verdachte is.

Naar verluidt houdt de verdachte zich inmiddels schuil in België.