Kortenhoefse bedrijfsautodief aangehouden

Loosdrecht – Donderdag 7 april heeft de politie na een achtervolging een man aangehouden die een bedrijfsauto had gestolen. Rond 17.15 uur parkeerde een man op de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Een man op een fiets sprak hem aan en vroeg om hulp met zijn fiets. Terwijl de automobilist hem wilde helpen, stapte de andere man in de auto en ging hiermee vandoor. De autodief reed weg richting Hilversum. Meerdere agenten gingen op zoek naar hem en konden hem achterhalen op de Tolakkerweg in Hollandsche Rading, komend uit de richting van Utrecht. Zij lieten hem stoppen en hielden hem aan. Bij de achtervolging raakte de autodief een politieauto. Ook maakte hij schade bij een andere auto. De man, 29 jaar uit Kortenhoef, is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.