Documentaire : De laatste uren van Dascha

HILVERSUM – Het overlijden van Dascha Graafsma op 28 november 2015 is vaak in de media aan de orde geweest. Met name de onduidelijke omstandigheden rond haar dood roepen veel vraagtekens op. Na onderzoek door de politie heeft het Openbaar Ministerie het dossier afgesloten. Er is gesteld dat er sprake is geweest van zelfmoord. Alternatieven als ‘een ongeval onder invloed’ of ‘een misdrijf’ zijn naar de overtuiging van de familie Graafsma onvoldoende onderzocht.

Om tot een juiste omschrijving van de toedracht te komen is een volwaardig en geheel onderzoek nodig. Naast het politieonderzoek is daarom een reconstructie gemaakt met wat er tot nu toe bekend is over de laatste uren van het leven van Dascha. De documentaire, gemaakt door Joey Roelofs en Kevin de Rooy in samenwerking met René Graafsma – de vader van Dascha – stelt essentiële vragen op basis van waargenomen feiten en eigen bevindingen.

Vader René Graafsma: “Het doel van deze documentaire is zo veel mogelijk sluitende antwoorden te krijgen op de vragen die blijven bestaan. Dat er informatie beschikbaar komt waarmee het Openbaar Ministerie het onderzoek kan heropenen. Wij hopen dat iedereen die na het zien van onze reconstructie ons hierbij kan helpen, contact met ons opneemt. Voor vragen en nadere informatie kunt u gebruik maken van het emailadres info@daschagraafsma.nl