Brandweerwedstrijden in Huizen

HUIZEN – Het brandweer team van De Rijp heeft zaterdag de brandweerwedstrijd in Huizen gewonnen. Tijdens de wedstrijden moesten de teams een brand in een Kinderdagverblijf bestrijden. Een monteur was aan het werk bij de CV ketel waarna een explosie ontstond en er brand uitbrak. De teams moesten ook nog tien kinderen en hun begeleiders uit het pand redden. Aan de wedstrijden deden de korpsen van Laren, Muiderberg, Monnickendam, Volendam, De Rijp, Broek in Waterland en Zaanstad mee. De brandweer uit De Rijp had dit het beste gedaan en kreeg de eerste prijs, Zaanstreek werd 2e en Volendam 3e.

Brandweerwedstrijden
Tijdens deze wedstrijden worden er zo realistisch mogelijke scenario’s nagebootst. Deze situaties zijn incidenten die complexer zijn en door meerdere brandweereenheden aangepakt moeten worden. Het is aan de deelnemende brandweerkorpsen deze ‘incidenten’ zo snel en zo verantwoord mogelijk te bestrijden. De deelnemers worden in ‘wedstrijdverband’ op deze manier getoetst op hun vakbekwaamheid, kennis en kunde.

IMG_0675 IMG_0682 IMG_0695 IMG_0705 IMG_0714 IMG_0723