Verscherpte aandacht n.a.v. aanslagen Brussel

NEDERLAND – De politie heeft verscherpte aandacht voor verdachte situaties. Dit in het licht van de aanslagen in Brussel. Het dreigingsniveau in het land blijft ongewijzigd op het op een-na-hoogste niveau: substantieel. Op de treinstations van de vier grote steden en stations met internationaal treinverkeer is momenteel een verhoogde inzet van de politie. Op de snelwegen van en naar België is extra aandacht voor afwijkende situaties. Agenten die op dergelijke locaties werken, dragen (zware) veiligheidsvesten. Op verschillende plekken in Nederland staan teams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) paraat. Daarnaast zijn leden van de Bewakingseenheid onder meer ingezet op de stations. Zij houden zich bezig met bewaking en kunnen worden ingezet voor surveillances. Deze politiemedewerkers zijn – evenals leden van de Koninklijke Marechaussee – uitgerust met machinepistolen. De wijkagenten zijn zichtbaar aanwezig in de wijken.

Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee verzorgt extra patrouilles op de luchthavens Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. Ook zijn er verscherpte grenscontroles aan de zuidgrens van het land.

Trein Hoofddorp
Een van de voorbeelden van de verscherpte alertheid is het onderzoek bij de internationale trein op station Hoofddorp. De trein van Brussel richting Schiphol werd daar vanmorgen stilgezet door de Koninklijke Marechaussee. Het station werd daarbij ontruimd en afgesloten. De trein en de passagiers zijn gecontroleerd. Er is niets verdachts gevonden. Rond 13.00 uur is de trein vrijgegeven, maar hij zal niet verder rijden. Passagiers worden vervoerd met bussen.

Medewerking
De politie verzoekt het publiek bij incidenten zoveel mogelijk medewerking te verlenen aan de hulpdiensten en gevolg te geven aan de instructies van de politie en andere hulpdiensten. Voor meer informatie volg de media van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Rijksoverheid en de politie.