Politie lost schot na inbraak Kruidvat Blaricum

BLARICUM – In de vroege ochtend van donderdag 31 maart werd een ramkraak gepleegd bij een drogisterij aan de Dorpsstraat. Twee verdachten konden worden aangehouden. Bij de aanhouding loste de politie waarschuwingsschoten.

Rond 05.50 uur kwam de melding dat er een ramkraak was gepleegd. Een getuige had gezien hoe een auto met een aantal mannen wegreed. Een agent zag de betreffende auto met gedoofde lichten rijden en zette de achtervolging in. Op de Gooimeerpromenade in Huizen stopte de auto, stapten de mannen uit en rende weg. De agent maande hen te stoppen waar zij niet aan voldeden. Hierop loste hij een aantal waarschuwingsschoten. Inmiddels waren er meer agenten ter plaatse en een zoekactie naar de verdachten werd ingezet. Op de Gooimeerpromenade troffen ze de eerste verdachte, die zich onder een auto had verstopt, aan. De tweede verdachte had zich in de tuin van een woning verstopt en kon ook worden aangehouden. De twee, een 37-jarige man uit Hilversum en een 33-jarige man uit Almere, zitten vast. De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

IMG_3406M IMG_3411M IMG_3415M IMG_3416M IMG_3420M