Gasexplosie in flatwoning

HILVERSUM – Dinsdagmorgen rond vier uur heeft er een gasexplosie plaatsgevonden in een flatwoning aan de Diependaalselaan. De ramen aan de voorzijde van de woning op de eerste etage werden er door de klap uitgeblazen. Bij de explosie is niemand gewond geraakt. De flat is enige tijd ontruimd geweest kinderen werden warm opgevangen in politie busjes. Toen het sein door de brandweer veilig gegeven was kon iedereen weer naar binnen.

Onderzoek brandweer
Onderzoek van de brandweer heeft uitgewezen dat het geen echte gasexplosie betrof. Een busje hairspray is op een of andere manier in een pan terecht gekomen op een keramische kookplaat. De jonge poes des huizes wordt verantwoordelijk gehouden voor de samenloop van omstandigheden. Deze heeft vermoedelijk met zijn pootje de kookplaat geactiveerd. Zo is te lezen in een interview met de bewoonster in de Gooi en Eemlander.

16feb2016_0369 16feb2016_0393 16feb2016_0399 16feb2016_0407