Cold Case Team heropent moord zonder lijk

WEESP – De politie gaat proberen om alsnog degene te vinden die verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van Zwollenaar Habib Mhedhbi. De ‘cold case’ uit 2000, die de moord zonder lijk wordt genoemd, kreeg aandacht in het opsporingsprogramma.

Habib Mhedhbi kwam oorspronkelijk uit Tunesië en woonde in 2000, het jaar dat hij werd gedood, in Zwolle. Hij werd door bekenden Mike genoemd en was toen 43 jaar oud. De man werkte in Zwolle op het postsorteercentrum en had daarnaast ook banden met de horeca in Zwolle. Hij had een verleden in de criminaliteit en verbleef vaak in Lelystad.

Lichaam nooit gevonden
Op 14 juni 2000 verdween Mhedhbi  plotseling uit Zwolle. Twee dagen later werd in een bosje in Weesp een brandende vuilniszak met verbrande kledingstukken en een verbrand rijbewijs van Mhedhbi gevonden. Aan de kleding was te zien dat het was beschadigd met een scherp voorwerp, vermoedelijk een mes en op de kleding werden bloedvlekken aangetroffen. Het lichaam van Habib Mhedhbi is nooit gevonden.

Bloedsporen in huis in Lelystad
Er werden destijds drie mensen aangehouden en later weer vrijgelaten. Ze werden verdacht van betrokkenheid bij de moord die vermoedelijk in een huis aan de Kamp 23 in Lelystad is gepleegd. In dat huis zijn bloedsporen gevonden van het slachtoffer. De muren waren opnieuw geverfd en delen van de vloerbedekking en de onderlaag van de vloer waren weggehaald.

Nieuwe informatie en technische ontwikkelingen
Aanleiding voor de hernieuwde publieke aandacht voor de zaak is volgens politiewoordvoerder Jens nieuwe informatie over de moord. Welke informatie dat precies is, wil hij nog niet kwijt. Onder meer op forensisch gebied zijn er sinds de moord veel nieuwe technieken ontwikkeld. De zaak werd destijds bekend als de moord zonder lijk.