Waarschuwing voor computeroplichters

REGIO – De politie eenheid Midden-Nederland waarschuwt voor de activiteiten van oplichters die zich voordoen als medewerkers van Microsoft. De methode is al langere tijd bekend maar aan de hand van het toegenomen aantal aangiften ziet de politie reden om nogmaals voor deze gewiekste methode te waarschuwen.

Deze groep oplichters zoekt vanuit het buitenland telefonisch contact met hun slachtoffers. Bovendien doen zij zich voor als medewerkers van Microsoft. Zo probeert men via een babbeltruc toegang tot de computer te krijgen. De oplichters gebruiken vaak de smoes dat er een virus op de computer zit en dat zij dit virus kunnen verwijderen. Zij krijgen op deze manier toegang tot de computer van het slachtoffer. Voor de duidelijkheid; Microsoft neemt in geen enkel geval via deze manier contact op met gebruikers over een virus. Tevens ‘verkoopt’ deze groep een anti-virusscanner.
Advies

De politie adviseert om niet met deze mensen in zee te gaan en het gesprek te beëindigen. Geef vooral geen inloggegevens aan deze personen. In heel Midden-Nederland zijn al diverse aangiften en meldingen bij de politie binnengekomen. Bij deze gesprekken is veel geld buitgemaakt. Hang op, en neem direct contact op met 0900-8844.

Meer weten over Microsoft (Tech) scam

Geluidsfragment van Microsoft (tech) scam
Beluister een voorbeeld van een gesprek van deze manier van oplichting.