Telefoon Dascha gevonden

HILVERSUM – Het mobieltje van Dascha Graafsma is gevonden. Dat meldt Peter R. de Vries woensdagavond in RTL Boulevard. Het meisje kwam op 28 november om na een avondje stappen toen ze in Hilversum onder een trein terechtkwam.

De iPhone van Dascha is door twee kinderen in Hilversum gevonden in de straat Zeshoven. Daar werd eerder ook de ID-kaart van het meisje gevonden. “De telefoon gaat naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut, red.) om de laatst gegevens eruit te halen”, aldus Peter. “Het was het laatste puzzelstukje. De familie is blij dat dit nu ook is gevonden.”

Wat er precies is gebeurd dat leidde tot de tragische dood van Dascha is nog altijd niet duidelijk. Er deden aanvankelijk ook verschillende verhalen de ronde. Zo zou te veel hebben gedronken hebben en drugs hebben gebruikt of toegediend hebben gekregen. Dat bleek niet juist. Uit onderzoek van het NFI kwam naar voren dat er geen drugs in haar lichaam van de zestienjarige zijn aangetroffen.

Patholoog Frank van der Goot concludeerde eerder dat hij wél stoffen had gevonden. Hij heeft haar lichaam op verzoek van de familie onderzocht. Wel zijn er lichaamseigen stoffen aangetroffen die dus niet door haarzelf zijn ingenomen. Volgens de politie worden deze stoffen vaak aangemaakt nadat iemand is overleden.

Treindrama Hilversum_30nov2015_94M63