Spoor van vernielingen in Hilversum

HILVERSUM – In de nacht van zondag op maandag rond 00.20 uur kwam een melding dat een ruit van een winkel was ingegooid aan de Professor de Jongstraat. Kort daarna kwamen er meerdere meldingen van vernielingen aan auto’s door het ingooien van ruiten en kliko’s die op de weg gegooid werden. In totaal bleken drie auto’s vernield en bleek uit één van de auto’s ook goederen gestolen te zijn. Door getuigen werd gezien dat een groep van vier tot tien jongens van buitenlandse afkomst, in het donker gekleed met jassen met een bontkraag aan, de vernielingen zouden hebben veroorzaakt. Tot zover bekend zijn de verdachten gezien op de Professor de Jongstraat, Pasteurlaan, Jac P. Thijsseplein, Kievitsstraat, Leeuwerikstraat, Mincklerstraat, Spreeuwenstraat, Van de Sande Bakhuyzenstraat, Van ’t Hofplein, Besselstraat, Simon Hoogewerffstraat en het Ooievaarsplein.  28dec2015_4177 28dec2015_4192