Toch onderzoek naar dood Dascha

HILVERSUM – De politie gaat toch onderzoek doen naar de dood van Dascha Graafsma. Dascha verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens het uitgaan. Rond 02.00 uur ging ze even weg, naar verluidt om te plassen. Toen ze niet meer terugkwam, waarschuwden haar vriendinnen de familie van het meisje en de politie. Bijna vier uur later werd ze door een trein gegrepen. De politie zal onder meer camerabeelden gebruiken om vast te stellen waar ze in die vier uur precies is geweest. Eerder sloot de politie het onderzoek af. In tegenstelling tot haar familie gaat de politie er nog altijd van uit dat Dascha zelfmoord heeft gepleegd.

Publiciteit
De vader van Dascha plaatste gisteren een oproep op internet om getuigen op te roepen. Hij is ervan overtuigd dat de politie het erbij had laten zitten als hij de publiciteit niet had gezocht. Omdat ze de zaak nu wel goed behandelen, heb ik alle tv-optredens afgezegd vertelt hij aan De Gooi en Eemlander. De familie van het meisje kan niet geloven dat Dascha moedwillig voor de trein is gesprongen. Ook kunnen ze de omstandigheden niet rijmen.

Treindrama Hilversum_30nov2015_9493MM