Weer snelkraak bij Van Os Laren

LAREN – De politie heeft vanmorgen vroeg twee mannen uit Hilversum van 21 en 22 jaar aangehouden. Zij zijn de vermoedelijke daders van een inbraak op tassenwinkel Van Os in Laren. Rond 05.15 uur kwam een melding van een inbraak bij een winkel aan de Brink in Laren. Er zou een donkere auto weggereden zijn. Op de Amersfoortsestraatweg zagen agenten een soortgelijke auto aan komen rijden vanuit de richting Laren. De bestuurder reed met hoge snelheid in de richting van het centrum van Bussum. Een achtervolging werd ingezet en op de Paulus Potterstraat zagen agenten de auto stilstaan. De inzittenden waren verdwenen.

Voetsporen
De agenten konden de vluchtroute volgen via het platgetrapte gras wat leidde naar een sloot. Aan de overkant van de sloot vonden andere agenten natte voetsporen. Via dit spoor konden de verdachten gevolgd worden. Op de Nieuwe Vaart konden uiteindelijk de twee mannen aangehouden worden. De achtergebleven auto op de Paulus Potterstraat werd in beslag genomen. In de auto bleken meerdere tassen te liggen, vermoedelijk buit afkomstig uit de winkel. De winkel werd in mei van dit jaar ook al doelwit van een snelkraak.

Eerdere inbraak
Eerder in de nacht was rond 03.45 uur een inbraak gepleegd bij een winkel aan de Brinklaan in Bussum. Door een getuige was gezien hoe een aantal mannen ervandoor ging in een donkere auto. Onderzocht wordt of de aangehouden verdachten mogelijk betrokken zijn geweest bij deze inbraak. Foto’s Caspar Huurdeman

PO9A2000-BorderMaker PO9A2037-BorderMaker PO9A2047-BorderMaker PO9A2067-BorderMaker